Finns det ett lagkrav på tillgänglighet 2010?

Henrik 2010-07-13

Hittade en tidigare ställd fråga här och då hänvisade ni till en text Verva skrivit 2010. Det har ju hänt en del sedan dess. Såvitt jag förstår har EU sagt att "medlemsstaterna bör se till att deras offentliga webbplatser är 100%-igt tillgängliga senast 2010". Men har det hänt något mer sedan dess?

Taggad med: 2010, lagar, lagkrav, tillgänglighet.

Besvara frågan


Svar

 • Mia, 2010-07-13:

  Ännu inget lagkrav. Men frågan om tillgänglighet finns med i den digitala agendan. Här är information om den digitala agendan från EU.

  http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm

  Enligt EU hade Sverige ett nationellt informationsmöte om den digitala agendan den 16 juni - men det gick mig förbi. Vill du eller din organisation bidra i arbetet med den digitala agendan finns en så kallad Public consultation att fylla i:

  http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm

  I förra veckan i Almedalen arrangerade Handikappförbunden utfrågningar med politiska partier. Miljöpartiets Maria Wetterstrand fick frågan om hon kunde tänka sig lagstiftning när det gällde tillgängliga offentliga webbplatser. Hon svarade ja. Oklart hur övriga partier ställer sig.

  http://www.livestream.com/handikappforbunden/video?clipId=pla_ec57bcc3-44cb-4071-957a-155b0ade0e0b&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb


Besvara frågan